Van alle kanten bevestigd: vis is gezond!

Bij De Visserij weten we al vanaf dag één: vis is gezond. Van alle kanten wordt dit statement bevestigd. Maar waarom zijn krabscharen, tonijnsteak van de grill of het Plateau Fruits de Mer nou zo goed voor de mens? Lees snel verder voor het antwoord!

Vis bevat vele vitamines, mineralen, eiwitten en gezonde vetten. Met name het laatste wordt als gunstig beschouwd. De vetzuren in vette vis hebben een positief effect op de bloeddruk én verkleinen de kans op hart- en vaatziektes. Met vette vis wordt voornamelijk geduid op de volgende top vijf: haring, verse zalm, sardine, makreel en forel.

Ook schaal- en schelpdieren (denk aan onze Fruits de mer) zijn rijk aan vitamine B12 en andere mineralen die onmisbaar zijn voor het menselijk lichaam.

Zoals voor alle natuurproducten geldt, kun je ook vis het best eten als het seizoen ernaar staat. Dit houden we bij De Visserij nauwlettend in de gaten. Wij serveren te allen tijde verse vangst op zee. Zo ook in april; een maand waar de zeebaars en verse makreel op z’n best zijn!  

Kortom: visoliecapsules zijn niet nodig om de essentiële omega-3-vetzuren binnen te krijgen! Een bezoek aan De Visserij volstaat voor een lekkere én gezonde maaltijd.

Tot snel bij De Visserij!

PS Bij aanvang van de eerste zonnestralen opent ons terras aan de kade. Vink die vitamine D ook maar af van je to-do list!

Deel dit op social media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin