MENU
MENUKAART
Om mee te beginnen...
Ambachtelijk brood
met olijfolie, zeezoutboter en knoflookolijven
Crevettes
met brood en citroenmayonaise
Krabscharen
met brood en citroenmayonaise
Scampi's
met look en brood
2 Hollandse garnaalkroketten
met brood
Plateau Burgerij
rijkelijk gevulde plank met heerlijke charcuterie, paté en kazen uit onze delicatessenzaak bij De Burgerij
klein
groot
OESTERS
Geay Cru
met citroen
furikake of rodewijnazijn
SOEP
Bretonse vissoep
goedgevuld met verschillende vissoorten en geheel eigen recept
VISCONSERVEN
Nuri Portugese sardines
diverse smaken - met brood
Zallo
buik van witte tonijn - met brood
MAALTIJDSALADES
geserveerd met friet of brood
Visserij
gerookte Noorse zalm, gerookte makreel, mosselen
Visserij
halve kreeft
Burgerij
charcuterie en fromage naar keuze van de Chef- ook vegetarisch mogelijk
Hoofdgerechten
geserveerd met friet en salade
Fish & Chips
klassieker uit Engeland - kabeljauw in een krokant jasje
Zalm
Mosselen
bier of wijn
Mosselen
curry
Sliptongen
à la meunière
Vis van het moment
Kreeft
gekookt of van de grill
Stamppot
met balletje Burgerij
Quiche
vegetarisch - spinazie, geitenkaas en tomaat
Guido's Klassieker
wisselend gerecht
Black Angus bavette
200 gram
Côte de Boeuf
dry aged 21 dagen - getrancheerd - voor 2 personen
Fruits de mer
Plateau Visserij
ons gerenommeerde plateau met verschillende soorten vis, salade en bijpassende garnituren
klein
groot
Plateau Fruits de Mer
combinatie van diverse schaal- en schelpdieren met o.a. kreeft, snowkrab en oesters
klein
groot



Diner Ensemble
Tot 6 personen serveren wij à la carte. Het menu is mogelijk vanaf twee personen. Wilt u met een groep aanschuiven, dan serveren wij voor de hele tafel één menu.
Menu Visserij
voor: Plateau Visserij
hoofd: Visserij gerechten - keuze van de chef
na: Plateau Dessert
Desserts
Plateau Grand Dessert
luilekkerland op een plank
Visserijsje
twee bollen ijs met vers fruit en crème suisse
Karamel zeezout ijs
probeer dit eens met onze Mestral olijfolie
Willie's Chocolate
diverse smaken
met koffie of thee en likeur naar keuze
Friandries bonbons
5 zoete lekkernijen
Patisserie
bijzondere gebakjes van patissier Le Roi
Fromage
3 soorten kaas uit onze delicatessenzaak bij De Burgerij
Zin in een borrel?
Wij trakteren op een zeemansneut in Het Kleine Café
WIJNSELECTIE
Cocktails
Gember mocktail
met munt, kaneel en Fever Tree
Mojito
met verse munt, limoen en rum
Oyester44 Vodka
met Gazosa citroen of bitteres inas
Gabriel Boudier Saffron Gin
met Fevertree tonic, citroenzeste, enkele saffraandraadjes, takje tijm
Gin Hendrick's Classic
met Fevertree tonic, komkommer en jeneverbes
Witte wijn
FRIS
Sauvignon Bland Nerea, Castilla y Léon, Spanje
Fris, fruitig, elegant met zachte opwekkende zuren
Picpoul de Pinet, La Croix Gratiot, Languedoc, Frankrijk
Geconcentreerd, mineralen, rijk, verfrissende zuurgraad. Bij rauwe schaal- en schelpdieren, salades, mosselen, geitenkazen en oesters
RIJP
Very Viognier
Rijp geel fruit, rond, verfijnend en romig met elegante frisheid in de afdronk. Bij gepocheerde witvis, garnalen, kreeft, bouillabaisse, mediterrane gerechten
Anjou Blanc Cheninsolite, Domaine Cady, Loire
Rijp geel fruit, kruidig en intens. Bij gepocheerde witvis of lichtpittige gerechten.
VOL
Chardonnay Fontignes, Midi
Rond, licht, romig, zachte afdronk. Bij gebakken vis, gebakken schaal- en schelpdieren, witvlees en romige kazen.
Chardonnay Limoux, Anne de Joyeuse Limoux
Aroma's van perzik en brioche, met uitgebalanceerde houttonen. Bij à la meunière bereidingen vis, kreeft, witvlees en roodbactiekazen.
Mousserende wijnen
Gentille Brut, Visserij sec
Verfrissend, fijne mousse, elegant, goede zoet-zuur balans
Champagne Michel Arnould Grand Cru Brut, Vernezay
Rijp, rijk, fruit, intense mousse, krachtige afdronk, zeer grote champagne
Rosé wijn
Grenache Rosé Ramier, Loire Frankrijk
Slank, kruidig, fris en fruitige zuren. Bij salades, schaal- en schelpdieren, hammen, geitenkazen
Mas de Longchamps, Benoit, Provence
Rijp fris fruit met een kruidige touch. Bij oesters, Visplateau Extravagant of als aperitief. Bij schaal en schelpdieren, witgevogelte, witvis, vissoep.
Rode wijn
FRIS EN SAPPIG
Tempranillo Despierta, Castilla y Léon, Spanje
Krachtig fruit, kruidig, zachte tannines. Klassieke stijl. Bij charcuterie, witvlees en gevogelte, en half harde kazen
Pinot Noir Wooded, St. Antoine, Corsica
Elegant, verfijnd, lichtkruidig en fruitig
KRACHTIG EN COMPLEX
Château Bel-Air, Haut Medoc, Bordeaux
Klassiek, boers en rijk, rijp fruit. Goed inzetbaar bij Black Angus Bavette
Dessert, port en sherry
Coteaux de Layon 'Prestige du Pleiss' Les Vins Drouet Frères, Loire
Edele rotting, honing, rijp tropisch fruit, uitdagend! Lich zoet, verfrissend, zachte bitters, fruitige zuren.
White Port N.V. Vinhos Borges, Oporto, Portugal
Ruby Port N.V. Vinhos Borges, Oporto, Portugal
Tawny Port N.V. Vinhos Borges, Oporto, Portugal
Pedro Ximinez Micaela, Bodegas Baron, Jerez
Dik, rijp en vol van smaak
BIERSELECTIE
Van de tap
Scheldepils
5%
Strandgaper blond
6,2%
Wisseltap
Vraag naar onze wisselende specialbieren
Op fles
Krab Oerbier
amber 5,2%
Dulle griet
dubbel 6,5%
Lamme Goedzak
blond 7%
Zeezuiper
tripel 8%
Hop Ruiter
IPA 8%
Oesterstout
stout 8,5%
La Trappe witte trappist
6,2%
La Trappe Isid'or
7,5%
La Trappe Quadrupel
10%